Stort a-la-carte menukort | alle dage fra kl. 11.30

SE MENUKORT

Weekendophold i Gråsten

Weekendophold i Gråsten

Et weekendophold i Gråsten er den perfekte løsning, hvis du pønser på en miniferie i grænselandet. Herfra er der kort afstand til både shoppingture over grænsen og nogle af de mest omtalte steder i Danmarkshistorien. Skal opholdet gøres ekstra sønderjysk, skal du booke dig ind på Hotel Egely. Men book i god tid. Der er kun få værelser på et lille, idylliske hotel i Gråsten.

Placeringen, landskabet, og historien gør grænselandet til noget helt specielt. Den særlige stemning du finder her, finder du ikke andre steder i landet. Det SKAL opleves! Minimum en gang i livet. F.eks. i form af et weekendophold i Gråsten.

Byen ligger lige til venstre for den Sønderjyske motorvej, når du kommer kørende mod grænsen. Ikke lige klods op af, men nogle kilometer inde i landet. Drejer du af ved afkørsel 73, kan du være fremme på under et kvarter – og endnu hurtigere, hvis du tager Sønderborgmotorvejen og drejer af ved afkørsel 14 til Gråsten.

Et weekendophold i Gråsten med kort til alt

Fra Gråsten har du kort afstand tilbage til grænsen, ligesom der ikke er særlig langt til hverken Dybbøl Mølle eller mange af de andre historiske steder fra de to store dansk-tyske krige. De hærgede grænselandet i henholdsvis 1848 og 1864. Sidstnævnte krig resulterede som bekendt i, at hele området endte på den tyske side af grænsen i over 50 år frem til 1920.

Også områdets storby Sønderborg ligger kun ganske kort tids kørsel fra Gråsten. Den gamle købstad strækker sig på begge sider af Alssund, og byder på masser af spændende muligheder for både shopping og underholdning.

Længere ude på Als finder du en af Danmarks større internationale virksomheder, Danfoss. Deres naturvidenskabelige oplevelsespark Universe er så absolut et besøg værd, især hvis du har børn. Her er masser af oplevelser og læring, der vil give stof til eftertanke, og huskes mange år fremover.

Royalt nærvær og idyllisk natur

Byen Gråsten byder i sig selv på flere spændende seværdigheder, og rummer masser af muligheder for idylliske gåture. De giver masser af mulighed for at genfinde roen i en stresset hverdag.

Byens mest kendte seværdighed er uden tvivl Gråsten Slot – de kongeliges residens i det sønderjyske. Slottet ligger lige ud til Slotssøen, der ligger lige nord for selve byen.

Men også de hyggelige, små gader, havnen og naturen omkring Nybøl Nor og Flensborg Fjord, giver masser af muligheder for at lade op. Og skulle sulten melde sig, byder byens mest kendte spisested, Den Gamle Kro, på både frokost og A la Carte.

Er der brug for lidt snacks, noget læsestof til opholdet, eller andre former for dagligvarer, klares det nemt i Rådhuskiosken. Den ligger lige ud til byens torv over for Det gamle Rådhus.

Weekendophold på Hotel Egely

Skal weekendopholdet gøres ægte sønderjysk, byder det lille Hotel Egely på hyggelige værelser med kort afstand til både Slotssøen og Ahlmannsparken. I parken afholdes byens årlige ringriderturnering hvert år, ligesom byens sportshal er placeret der. Parken byder også på gode muligheder for en spadseretur før sengetid.

Hotellet er bygget i tidstypisk stil for tiden omkring de dansk-tyske krige og ikke særligt stort. Stemningen er hyggelig og intim. Det er næsten som at komme hjem. Og har du hund, kan du tage den med – også selv om det ikke er en lille skødehund.

Så skal dit weekendophold i Gråsten gøres ekstra hyggeligt og afstressende, skal du booke værelse på Hotel Egely i dag! Men du skal være tidligt ude. For hotellet har kun 6 værelser. Så book hellere i dag!

Skal du holde fest, bestille bord eller har du et spørgsmål?
Slotsgade 6 - 6300 Gråsten - tlf. +45 74 65 15 67 -