Stort a-la-carte menukort | alle dage fra kl. 11.30

SE MENUKORT

Turist i Gråsten

Turist i Gråsten

Som turist i Gråsten vil du ikke blive skuffet: Byen har nemlig rigtig meget at byde på. Først og fremmest er der slottet og slotshaven, men også de smukke skove omkring byen og den lækre sønderjyske mad er noget, som byen er kendt for.

Gråsten har rigtig meget at byde på, hvad enten du som turist har flere dage i byen eller bare en enkelt. Først og fremmest er slottet og den smukke slotshave selvfølgelig dethelt store trækplaster for byen. Kongefamilien kommer jævnligt på Gråsten Slot, og vi her i byen føler os derfor naturligt særligt knyttede til dem.

Når dronning Margrethe er her, kan du opleve en lille koncert i slotsgården på Gråsten Slot hver dag efter vagtskiftet klokken 12. Allerede 11:30 bør du stå klar ved palæet på Ahlefeldvej, hvor garderne stiller op. Derefter kan du følge dem op til slottet og se skiftet, inden de altså spiller den lille koncert.

Der er dog også masser at opleve som turist i Gråsten, selvom de kongelige ikke er her. I det tilfælde er slotshaven nemlig åben, og der kan du for eksempel se Gråsten æbletræerne. Det oprindelige træ står desværre ikke mere, men mange af de podekviste, der er taget fra det, er blevet til smukke og imponerende træer.

Tag på skattejagt i Gråsten skovene

Tager du til Gråsten med dine børn om sommeren, vil de helt sikkert elske at gå på jagt efter sørøveren Alf i skovene omkring byen. Alf skulle ifølge historierne have været en af de værste sørøvere på Flensborg Fjord, og i skovene kan du blandt andet se hans hule og hans kilde. Om sommeren bliver der afholdt skattejagter med en guide hver torsdag. Dem kan I tilmelde jer på turistkontoret.

Selvom I ikke er i Gråsten i sommerhalvåret, er der stadig gode muligheder for at udforske Gråsten skovene. Du kan enten gå eller cykle rundt i de smukke omgivelser. Er du mere magelig, kan du tage med på en tur i hestevogn, hvor I kører rundt om de fire søer, der er opkaldt efter Dronning Ingrid og hendes døtre.

Har du brug for en flaske vand, en snack eller lignende, når du er i Gråsten som turist, kan du hurtigt købe den hos os i Rådhuskiosken. Vi ligger centralt placeret ved Torvet.

Spis sønderjysk mad og sov i hyggelige historiske rammer

En vigtig del af det at være turist i Gråsten er selvfølgelig også at prøve vores lækre sønderjyske mad. Et af de steder, hvor vi har et stort udvalg, er på Den Gamle Kro. Her kan du for eksempel prøve retter som solæg, Gråstener mørbradbøf og brødtorte. Er I en større gruppe, kan I prøve hele det store sønderjyske kaffebord med mindst 15 kager.

Et godt sted at sove under dit ophold i byen er på Hotel Egely, som vi også ejer. Det er centralt placeret i en ældre, historisk bygning med få værelser, så der ikke er for meget larm på gangene. Alle værelserne er, hvis vi selv skal sige det, smukt og stilfuldt indrettet i en klassisk stil.

Meta:

Turist i Gråsten – Slot, natur og lækker mad

Som turist i Gråsten er der meget at se og opleve. Har du brug for forsyninger, kan du kigge forbi Rådhuskiosken, hvor de har det hele. Læs mere her!

Skal du holde fest, bestille bord eller har du et spørgsmål?
Slotsgade 6 - 6300 Gråsten - tlf. +45 74 65 15 67 -