Stort a-la-carte menukort | alle dage fra kl. 11.30

SE MENUKORT

Gendarmstien

Gendarmstien nær den gamle kro

Fra Padborg til Skovby går Gendarmstien, der byder på smukke vandreoplevelser i naturen og hyggelige stop i en række byer. Når du vandrer på stien, er det oplagt, at du gør ophold her i Gråsten. Dels har vi nogle smukke seværdigheder og gode muligheder for at købe snacks, dels kan du nyde den lækre sønderjyske mad og få en overnatning i hyggelige, historiske omgivelser.

Gendarmstien fra Padborg til Skovby på Als følger en del af den rute, som gendarmerne tidligere gik for at kontrollere den dansk-tyske grænse og farvandene mellem dem. I 1980’erne blev den gjort til en vandrerrute på 84 kilometer, som du kan gå i dit eget tempo.

Ruten er på forhånd delt op i fem etaper, der hver er opkaldt efter noget iøjnefaldende på ruten:

  • Bjerg-etapen fra Padborg til Sønderhav på 15 kilometer
  • Tegl-etapen fra Sønderhav til Brunsnæs på 20 kilometer
  • Krage-etapen fra Brunsnæs til Gammelmark på 19 kilometer
  • Strand-etapen fra Gammelmark til Hørup Hav på 19 kilometer
  • Mølle-etapen fra Hørup Hav til Skovby på 10 kilometer

De fem forskellige etaper byder på meget smuk og varieret natur. Du kommer til at gå langs med havet stort set hele vejen, hvilket er med til at gøre, at du er sikret en fantastisk udsigt.

Hold pause i Gråsten

Det er helt op til dig, hvordan du gerne vil gå ruten. Dermed kan du holde pause, hvor du ønsker. Et af de steder, hvor det er oplagt, at du bruger lidt ekstra tid, er for eksempel her i Gråsten, hvor ruten går lige forbi.

Først og fremmest er Gråsten et oplagt sted at købe snacks, vand og andet lækkert til turen videre. Det kan du for eksempel gøre i Rådhuskiosken, der ligger midt på det hyggelige torv.

Seværdigheder i Gråsten

Har du bare et par timer i Gråsten, inden du skal videre på din vandring, kan du stadig nå at opleve nogle af vores smukke seværdigheder. Det er for eksempel Gråsten Slot og Slotshave, der er nogle af de mest kendte seværdigheder her i området.

Når kongefamilien ikke er på slottet, er slotshaven åben for alle. Det er rigtig hyggeligt for dig, at du kan gå rundt i den smukke gamle have, hvor der for eksempel er en række Gråsten æbletræer.

Prøv lækker sønderjysk mad og sov i hyggelige omgivelser

Har du brug for noget at spise, når du kommer til Gråsten, er det oplagt for dig, at du søger ind her på Den Gamle Kro. Her serverer vi lækre traditionelle danske retter, mange af dem med et sønderjysk præg. Du kan både spise her til frokost og til aftensmad, hvilket er med til at gøre, at du kan få noget at spise, lige meget hvornår du kommer forbi.

Etapeinddelingen på Gendarmstien lægger ikke op til, at du stopper i Gråsten og sover. Hvis du har mod på at gå en længere etape, er det dog oplagt, at du sover på Hotel Egely inde i Gråsten by. Det er et hyggeligt lille hotel i historiske rammer, hvor du kan få en god nats søvn.

Skal du holde fest, bestille bord eller har du et spørgsmål?
Slotsgade 6 - 6300 Gråsten - tlf. +45 74 65 15 67 -