Stort a-la-carte menukort | alle dage fra kl. 11.30

SE MENUKORT

Cathrinesminde Teglværk

Cathrinesminde Teglværk ved den gamle kro

På Cathrinesminde Teglværk ved Iller Strand i nærheden af Gråsten kan du komme tæt på historien om tegl. Der kan du blandt andet komme ind i de gamle arbejderboliger, se den store ringovn og se frivillige producere tegl.

Cathrinesminde Teglværk er et meget besøgt museum, hvor du kan lære om produktionen af tegl og arbejderne på værket. Teglværket blev bygget i 1732, fordi der manglede tegl til genopbygningen af København, der var brændt ned i 1728. Placeringen ved Iller Strand er valgt ud fra, at der er godt ler i området, og at Flensborg Fjord gav gode afskibningsmuligheder.

Museet var i brug i over 200 år og spillede en vigtig rolle for hele egnen sammen med de andre teglværker, der blev oprettet i området. I dag er Cathrinesminde Teglværk tilbage for at fortælle historien om dem alle. Det er en del af Museum Sønderjylland, der med en række forskellige museer i hele området, fortæller historien om en landsdel med en unik historie.

Det kan I opleve på Cathrinesminde Teglværk

På Cathrinesminde Teglværk kan I komme ind i de gamle bygninger og blandt andet se den store ringovn fra 1892. Bare størrelsen på den siger noget om, hvor stor en produktion der har været tale om. Derudover kan I også komme ind i de gamle arbejderboliger og se, hvordan de levede under helt andre vilkår end i dag.

Der er også god mulighed for at komme tæt på produktionen af tegl, når frivillige viser de gamle teknikker frem. Det levende museum gør, at Cathrinesminde er et oplagt sted at besøge for både børn og voksne.

Har I brug for en snack efter et besøg på Cathrinesminde Teglværk, er det oplagt at køre forbi Rådhuskiosken i Gråsten. Vi har en række drikkevarer, slik, snacks, tobak og meget andet, så I kan få tanket op.

Gråsten er et godt udgangpunkt for et besøg på teglværket

Generelt er Gråsten et godt udgangspunkt for at udforske Cathrinesminde Teglværk og andre seværdigheder i området. Byen ligger kun 10 kilometer fra det gamle teglværk, og det kommer derfor kun til at tage omkring 15 minutter i bil.

Et hyggeligt sted at overnatte er på Hotel Egely. Det er et lille hotel i historiske rammer med bare seks værelser. Det giver en afslappet og behagelig stemning, der er perfekt, når du er på ferie. Lige meget om du rejser alene, med en partner, med venner eller familie.

Vil du gerne opleve den sønderjyske madkultur, når du er i området, kan du tage på Den Gamle Kro i Gråsten. Her serverer vi blandt andet det berømte sønderjyske kagebord, hvor du finder ikke mindre end 29 forskellige former for kage.

Skal du holde fest, bestille bord eller har du et spørgsmål?
Slotsgade 6 - 6300 Gråsten - tlf. +45 74 65 15 67 -